Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Dilbekenaar 2019

28/09/2019 @ 13:00 - 18:00

Gratis

Bij de meeste Dilbekenaren staat het natuurlijk al lang aangestipt in hun agenda: het laatste weekend van september is er naar goede gewoonte weer de Dag van de Dilbekenaar. Het volksfeest waar iedereen welkom is. Op zaterdag 28 september gaan we dit jaar aan het dromen.

Dilbeek ontdekken

In de straten rond het Patattenveld kan je kennismaken met lokale verenigingen, gemeentediensten, wijken, ambachten en handelaars.

Muzikale en sportieve randanimatie

We spelen levend tafelvoetbal, maken samen met Trashbeatz muziek op afval en creëren samen een lappendeken vol dromen. Voor wie wat energie kwijt wil, is er een groot kussengevecht.

Activiteiten en workshops voor kinderen

Kinderen kunnen zich uitleven op springkastelen en met boeiende workshops. In de maïsbak kan je rustig spelen zonder zand tussen de tenen. De Dromenverteller loopt tussen het publiek met zijn tentje en fluistert je mooie verhalen toe voor de volgende nacht. Je kan ook een ritje maken op een (echte?) eland.

Gezellig zomerterras

Wees er als de konijnen bij en kom genieten van een hapje en drankje.

Happy hour

Het gemeentebestuur neemt van 15 tot 16 uur de bar over en trakteert! Bij elk drankje dat 1 bonnetje waard is, krijg je een tweede gratis.

Muzikale afsluiter

Covergroep Lobstar zorgt voor een feestelijke afsluiter vanaf 17.30 uur.

Onthaal nieuwe inwoners op de Dag van de Dilbekenaar

Heb jij (en jouw gezin) je aangifte van adreswijziging doorgegeven tussen 1 juli 2018 en 30 juni 2019? Dan hebben jullie als alles goed is gegaan een uitnodiging ontvangen met de post.

Om 14 uur zijn jullie uitgenodigd in het kasteel de Viron (Gemeenteplein 1) voor een drankje en een welkomstwoord door de burgemeester. Vergeet daarna zeker niet langs te komen op de stand ‘nieuwe inwoner’ op de Dag van de Dilbekenaar mét je uitnodiging, dan krijg je van ons een welkomstpakket.

Het bos naast het Patattenveld wordt zaterdag trouwens omgetoverd tot een heus sprookjesbos waar zowel nieuwe als minder nieuwe Dilbekenaar kunnen genieten van een mooie fotowandeling.

KUSSENGEVECHT

Tijdens Dag van de Dilbekenaar mag de Dilbekenaar dromen. Dat doen we meestal met ons hoofd Op een kussen, maar… Je kan er ook een kussengevecht mee houden. Daar dromen wíj van, een groot kussengevecht met alle Dilbekenaren.

Maar daarvoor hebben we kussens nodig, heel veel kussens.
Wil jij onze droom helpen waar maken?
Heb jij er thuis nog eentje liggen?
Kom het schenken aan de balie van bibliotheek De Wolfsput of de balie van Westrand.
Heb je er nog meer liggen?
Breng ze dan zeker mee de dag zelf.
Pluimpjes zijn optioneel.

Gegevens

Datum:
28/09/2019
Tijd:
13:00 - 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.dilbeek.be/nl/nieuws/dag-van-de-dilbekenaar-op-28-september

Organisator

Gemeente Dilbeek
Site:
http://www.dilbeek.be

Locatie

Dilbeek
Gemeenteplein
Dilbeek, 1700 Belgium
+ Google Maps