Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tour de France 2019 Dilbeek en Pajottenland

06/07/2019 @ 08:30 - 15:00

Om de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Sint-Anna-Pede op zaterdag 6 juli kleur te geven, zorgt Sport & Gezondheid Dilbeek vzw voor wat extra omkadering.

Restaurant Noa zorgt voor hapjes en drankjes en Jims Fitness geeft ter plaatse een initiatie spinning. Er worden tussen 11 en 14 uur verschillende sessies van telkens 30 minuten gegeven. Inschrijven is verplicht.

Opgelet: het parcours wordt afgesloten vanaf 8.30 uur. De publiciteitskaravaan wordt rond 10.30 uur verwacht, de renners rond 12.30 uur. Het peloton komt via de Koeivijverstraat en de Rollestraat Sint-Anna Pede binnen gereden. Vanuit de Roomstraat draaien ze de Doylijkstraat op om zo langs de Lenniksebaan onze gemeente weer te verlaten. Wie dat kan, komt best met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Een parkeerplaats vinden zal immers niet eenvoudig zijn.

Berichtgeving van Politie Dilbeek :

Over enkele dagen is Brussel het decor van de “Grand Départ van de Tour de France”, het derde grootste sportevenement ter wereld dat onze hoofdstad wereldwijd in de schijnwerpers zal plaatsen!

De eerste rit van deze wielerwedstrijd zal op zaterdag 6 juli 2019 ook langskomen in de gemeente Dilbeek, meer bepaald in Sint-Anna-Pede (Itterbeek). Belangrijk hierbij is dat enkele wegen zullen afgesloten zijn, parkeerverboden zullen ingesteld worden en dat er hinder verwacht wordt op het openbaar vervoer. Het volledige parcours in Itterbeek (Koeivijverstraat, Rollestraat, Roomstraat en Doylijkstraat) wordt afgesloten om 08.30 uur tot ten laatste 30 minuten na doortocht van de groene vlag, dit zal omstreeks 13.30 uur zijn. Er mag tijdens die periode geen enkel voertuig meer door (dus ook geen fietsen). In Anderlecht wordt het parcours nog vroeger afgesloten. Er zal op de Koeivijverstraat niet meer in de richting van Anderlecht kunnen gereden worden vanaf 07.00 uur.

Alle details van de tour- en festiviteitenagenda zijn terug te vinden opwww.brusselsgranddepart.com.

Locatie

Restaurant Noa
Rollestraat 80
Dilbeek, 1700 België
+ Google Maps
Telefoon:
02 532 45 04
Site:
http://noaresto.be/