Nieuw trainersduo voor BOKA United

Het bestuur van BOKA United meldt dat Peter Hellinckx en Danny Paesmans aangesteld werden als trainersduo van de eerste ploeg van BOKA United (P2). Het duo zal functioneren als T1 en T2 respectievelijk, in zeer nauwe samenwerking, om zo optimaal de bestaande filosofie van de club te combineren met nieuwe accenten.

Peter Hellinckx maakte vorig seizoen deel uit van de trainersstaf van KSKL Ternat en coachte in het verleden FC Herne en VC Groot-Dilbeek. Hij was ook jarenlang TVJO (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) in Dilbeek en zorgde in die rol voor de succesvolle doorstroming van heel wat talent uit de regio. Danny Paesmans kan eveneens een jarenlange ervaring als jeugd- en beloftencoach voorleggen en coachte vorig seizoen met succes de U21 ploeg van BOKA United. In die rol stond hij ook zeer dicht bij de vorige hoofdcoach Denis Dessaer, die recent de club verliet voor KRC Genk. Hij is dan ook volledig vertrouwd met het opleidings- en doorstromingsproject dat vorig seizoen opgestart werd en zal dan ook in zijn nieuwe rol specifiek zorg dragen voor de continuïteit van het opgestarte project.

De talentvolle U21 lichting, die deel zal uitmaken van de seniorenwerking zal gecoacht worden door Gary Christien, die overkomt van RSC Anderlecht.
Samen met Staf Verspecht, keeperstrainer, Roel De Mesmaecker, P4 coach, Jo Vanderstraeten, verantwoordelijk voor scouting, doorstroming en linietraining, de kinés Koen Walravens en Mathieu Vanderroost en Steve Van der Taelen, TVJO, zullen Peter, Danny en Gary samen de sportieve staf uitmaken die zorgen voor de begeleiding van eerste ploeg, beloftenploeg en U21.

Peter Hellinckx en Danny Paesmans : “We danken het bestuur voor het vertrouwen en zijn er klaar voor om samen met de rest van de sportieve staf het nieuwe seizoen te starten en het vele talent dat in BOKA United aanwezig is te begeleiden en vooral nog beter te maken. We geloven allebei sterk in het opgestarte project in de club en vooral in de filosofie van de club om te werken aan een goede structuur en omkadering die vertrekt vanuit een goede opleiding en visie maar toch ook met de nodige ambitie om sportieve resultaten neer te zetten. We willen ook graag Denis danken voor hetgeen hij in de club achterliet en zijn ervan overtuigd dat er een uitstekende basis is gelegd voor de toekomst, we zullen er alles aan doen om het geleverde werk verder te zetten en BOKA United sportief verder uit te bouwen.”

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment