Strapdag 20 september 2019

Op vrijdag 20 september 2019 organiseert de Sint-Alenabasisschool te Dilbeek een aantal acties met betrekking tot de Strapdag. Te voet of met de fiets naar school gaan, zorgt immers voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Bovendien is strappen ook goed voor het milieu en de gezondheid.

Onze school doet mee aan de jaarlijkse Strapdag van het Octopusplan. Onze school wil met deze campagne aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in de schoolomgeving. Wij willen de ouders stimuleren om wat vaker te voet of met de fiets te komen.

Wanneer ze toch met de wagen komen en op een correcte manier de zoenzone aan de schoolpoort gebruiken, krijgen ze een compliment “een zoenzonekampioen-sticker”.

Die dag organiseren wij  een VOET-POOL

De ouders kunnen dan hun kind afzetten op 2 plaatsen (Action Dilbeek of Westrand Dilbeek) waarna ze onder begeleiding van de leerkrachten naar de school kunnen stappen. De verkeersbeer wacht hen op aan de school. De parking aan de school zal op 20 september afgesloten zijn  van 9u tot 15u30.

We organiseren de hele  dag “Alles op wieltjes”. Alle kinderen mogen  hun fiets, step, skateboard of rolschaatsen meebrengen naar school. Onze kinderen zullen op het Marktplein kunnen spelen met hun attributen op wieltjes.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment